BO- OG REHABILITERINGSCENTER BJERGGÅRDSHAVEN

 

 

Projektbeskrivelse:

Bo- og rehabiliteringscentret indeholder 40 boliger indrettet til plejekrævende beboere samt fællesfaciliteter og multihal. Centret henvender sig til borgere med hjerneskade, og der er skabt et ungt og aktivt miljø i huset. Bostedet er opført med fokus på miljø, klima, overflader og farvesætning og er blevet fremvist på klimakonference. Facaden er opført med genbrugte teglsten og alle materialer er screenet for miljøpåvirkning. Med projektet vandt Hune & Elkjær den prestigefyldte Farveprisen for farvesætningen. 

 

Uddrag af begrundelsen fra Farveprisens bedømmelseskomité bestående af blandt andet arkitekter og malermestre:

"...Sedenhuse (nu Bjerggårdshaven) udmærker sig ved en bevidst og velgennemtænkt brug af farver. Fra det første møde: En sjælden stoflighed i farvernes spil - den gule facade i genbrugssten med changerende røde, brune og sorte sten. De grønne og orange facadeplader og den ovale hal, som i røde og gule nuancer vokser én i møde. Og indenfor, hvor farverne visuelt knytter huset sammen og skaber tryghed og oplevelser for beboerne. Velgennemtænkt, velovervejet og velgennemført!"

 

 

Fakta:

Byggeår: 2010

Anlægssum: Kr. 44 mio. 

Rådgivningsydelser: Arkitektrådgivning

Entrepriseform: Totalentreprise

Bygherre: Odense Kommune 

Areal: 3300 m2

Arkitektrådgiver: Hune & Elkjær

Ingeniør rådgiver: Moe

Landskab: Wad Landskab

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg 

 

 

 

 

Print